Turgut Candan’a Ulaşın

Turgut Candan’a “candanturgut131@gmail.com” adresine email atarak ulaşabilirsiniz.

10 thoughts on “Turgut Candan’a Ulaşın”

  1. Sayın Başsavcım,

    Ne mutlu bana ne mutlu bize ki ülkemizde hala sizin gibi değerli hukukçular var.
    Bir konuda araştırma yapıyordum, Sayın Emin Çölaşan’ın yazdığı bir makale konusunda…
    GIZLI Bakanlar Kurulu Kararı ile alınan ve ülkemizin, milletimizin aleyhine olan davranış bütününü sergileyen MAHKEME KARARLARININ UYGULANMAMASINI (…)
    REZILIGINI…
    Açığa çıkaran bir yazıydı. Bir korku imparatorluğu içeresinde yaşıyor olsak bile sizin gibi…
    DOGRU BILDIGINI
    Yazıp insanlarımızı aydınlatan hukukçuların hala olması…
    Gençlerimizin her halükârda hala ve ivedilik ve içtenlikle Atatürk…
    Onun ilke ve inkılapları diyebiliyor olması…
    İçimde filizlenmiş ama bir türlü büyüyemeyen umutlara tekrar güç kattı.

    En içten, yürekten teşekkürlerimi lütfen kabul ediniz.
    Şahsen…
    Bu zihniyet ile 2007 yılında mücadele etmeye başladım ve Allah ömür verirse daha “77” sene…
    Ölene kadar…
    Son nefesime kadar da mücadele etmeye kararlıyım.

    İyi ki varsınız Efendim…
    Başarılarınızın devamını dilerim.

    Önder Gürbüz
    Almanya

  2. Turgut Bey “Katma Değer Vergisi İle İlgili Sorunlara Danıştay’ın Yaklaşımı” başlıklı yazınızdan istifade ettim. Bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim.

  3. Dilara said:

    Merhaba sayın başsavcım
    Daha önce bir şirkette muhasebeci olarak işe başladım şirketin asıl sahibi şirketi üzerine yapalım işlemler hızlansın ben her zaman burda olamıyorum dedi ben de yeni mezundum iş kaygısıyla kabul ettim 29.09.2017 tarihinde şirketin kanuni temsilcisi be tek ortağı olarak şirketi üzerime devretti 2018 yılında vergi incelemesi sonucu sahte fatura kullanıldığına dair vergi suçu raporu düzenlendi ve ceza davası açıldı fakat benim bu faturaları kimin aldığı hakkında bi fikrim yok şirketin sekreteri duruma şahit tanıklık yapacak daha sonra 2018 yılında şirketin asıl sahibi beni Çek düzenlemek için zorladı daha sonra aramızda tartışma çıktı beni yaraladı be suçlu bulundu şuan polis memuruyum sahte fatura davasında ilgim olmadığını nasıl kanıtlayabilirim
    Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

    • candant said:

      Dilara Hanım, merhaba. Durumunuza üzüldüm. Sizin başınıza gelen, maalesef, sahte fatura işi yapma niyetinde olanların kullandıkları yöntem. Sorunun çözümü için, öncelikle, şirketin gerçek sahibinin siz değil, sözünü ettiğiniz kişi olduğunu kanıtlamanız gerekiyor. Bu konuda, aynı şirkette evvelce muhasebecilik yaptığınıza dair kayıtlar, sekreterin tanıklığı, yaralama olayı ile ilgili ifadeler yardımcı olabilir. Bunun dışında da, söz konusu faturaların sizin tarafınızdan düzenlenmediğini; örneğin, faturalardaki yazının size ait olmadığını; şirketin gerçek sahibi olan kişiye ait olduğunu kanıtlayarak da, kurtulabileceğinizi düşünüyorum. Zira; VUK’nun 333’üncü maddesine göre; 359’uncu maddede yazılı cezalar, bu maddede yazılı fiilleri işleyenlere hükmolunur. Eylem; sahte fatura düzenleme eylemi olduğuna göre; sahte faturayı, kim düzenlemişse, cezanın onun hakkında hükmolunması gerekir. Ayrıca; şirketi sahte fatura düzenleme faaliyetini bilerek devraldığınız kanıtlanamadığı sürece, iştirakçi olarak dahi suçlanmayacağınızı düşünüyorum. Eğer; muhasebecilik yaptığınız dönemde, şirketin böyle bir faaliyetiyle karşılaşmamışsanız ve şirketin sözleşmesinde yazılı faaliyet konusuyla ilgili faaliyet gösterdiği inancıyla devralmışsanız, bu konuda da sorun yok demektir. Geçmiş olması dileğiyle, kolay gelsin.

      • Çok teşekkür ederim soruma yanıt verdiğiniz için sekreter tanık olacak benim lehime şirkete işçi olarak girdiğime dair SGK kayıtları da var yaralama davasında ki ifadede de kişi şirket ortağı olduğu ifadesini vermiş mahkeme sonucu da var sadece sahte fatura düzenleme yok sadece kullanma olayı var bu tanıklar yeterli olur sanırım değil mi sayın başsavcım tekrar teşekkür ederim cevabınız için

  4. M. E. Uğur said:

    İzmir’de hukuk kitapları satan bir yer olmamasından daha kötüsü bir hukuk kitabı yazarının ilgili kanunu aynen alıp, ilgili içtihat kararını ardına eklemesi ve kendinden hiçbir şey koymadığı kitabı 150-200 liraya satmasıdır, sanırım. Açıklamalı Amme Alacaklarının Tahsil Usûlü Hakkında Kanun kitabı için teşekkürler Sayın Başsavcım. Bir belediyenin sözleşmeli memuru olarak 213 ve 1319 sayılı kanunlar için umudumu yitirdim ve aramaktan vazgeçtim. Umarım kitaplarının ismine yorum kelimesini yazan yazarlarımız da sizden yorumun ne olduğunu öğrenirler. İyi çalışmalar.

    • Sayın UĞUR, övgü dolu iletiniz için teşekkür ederim. Kitaplarımda, başka görüş ve düşünceler yanında, olabildiğince kendi görüş ve düşüncelerimle, yargıçlık deneyimimin bana kazandırdıklarını okuyucuya iletmeye çalışıyorum. Amacım, bildiklerimin benimle birlikte gitmemesi ve gereksinimi olanlara yararının dokunmasıdır.

    • Sayın UĞUR, önceki iletim, yanlışlıkla tamamlanmadan gitti. O yüzden, bu ikincisini, onun devamı olarak gönderiyorum. Kusuruma bakmazsanız sevinirim:
      … Ben de sizin gibi düşünüyorum. Ve bu yüzden; karar metinleri ve özetlerini verdiğim çalışmalarıma, hiçbir zaman, “kitap” demedim. Onları “derleme” olarak adlandırdım. Selam ve sevgilerimle iyi çalışmalar dilerim.

  5. mehaba sayın bassavcım
    size bir şey sorabilirmiyim

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s